Naučná stezka Mokřady dolní Liběchovky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Mokřady dolní Liběchovky

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Krátká naučná stezka prochází částí přírodní rezervace Mokřady dolní Liběchovky, nacházející se na území CHKO Kokořínsko, u obce Želízy na Mělnicku. Trasa lužním lesem v záplavovém území potoka Liběchovky vedoucí buď pěšinou, nebo po povalovém chodníku přes podmáčený terén, seznamuje s přírodními poměry a významem mokřadů v krajině a faunou a flórou tohoto biotopu v povodí Liběchovky a Pšovky. Stezka je za ideálního stavu krátká a nenáročná. Protože je však velmi náchylná k poškození (povodněmi, ale i vandaly), můžete tak jako my narazit pouze na fragmenty podemletých povalových chodníků, vyvrácené panely a jinak neudržovanou trasu. Jak je uvedeno na bývalém webu Správy CHKO Kokořínsko, z důvodu velké finanční náročnosti se nyní stezka rekonstruuje méně často než dříve, s tím, že jsou tam ke stažení náhledy všech informačních tabulí k vytisknutí, což před návštěvou naučné stezky rozhodně doporučujeme. Jinou kapitolou je pak samotná trasa, která je kompletně schůdná jen za normálního vodního stavu, a problémem může být i stav povalových chodníků, nebo i podmáčené části trasy bez chodníků. Pokud chybí úvodní informační panel, není ani jednoduché naučnou stezku nalézt (respektive ji neminout). Pokud ji ale objevíte a vydáte se po ní nepříliš důvěryhodně působící pěšinou, jistě nebudete litovat. Pro návštěvu je ideální jarní období.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Želízy

> Komentáře