Dvořákova naučná stezka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dvořákova naučná stezka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Dvořákova naučná stezka spojovala Kralupy nad Vltavou s Nelahozevsí, kde se narodil významný hudební skladatel konce 19. století Antonín Dvořák (v obci je zpřístupněn jeho rodný dům). Naučná stezka vedla po původní tzv. Dvořákově stezce, pěšině vinoucí se podél břehu Vltavy, lemované pískovcovými skalami bizarních tvarů a železniční tratí. O existenci Dvořákovy naučné stezky jsme se bohužel dozvěděli pozdě a pouze náhodou při návštěvě jiné stezky v Kralupech. Na internetu (v době psaní tohoto textu) jsme o Dvořákově stezce nenašli ani slovo, ani její pravděpodobní tvůrci se k ní na svých stránkách nehlásí. V době naší návštěvy (říjen 2011) byla stezka již velmi zničená – kompletní byla pouze jedna zastávka (č. 10 – Povodí Vltavy), a dále byla sice kompletní, ale velmi počmáraná a špatně čitelná zastávka 6 (Svědectví z pravěku). Z ostatních zbyly pouze více či méně zničené stojany s prázdnými rámy, jedna úplně zmizela (nevíme která, pouze nám u těch fyzicky stojících nevyšlo číslování). Trasa byla (respektive stále je) kvalitně značena zelenobílými značkami naučných stezek. V budoucnu nevylučujeme, že dojde k obnově naučné stezky.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Kralupy nad Vltavou

> Komentáře