Naučná stezka Lesní panorama Velíz | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Lesní panorama Velíz

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka vede v bezprostředním okolí kopce Velíz, ležícího na okraji chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Trasa stezky, nabízející několik pěkných výhledů do krajiny, seznamuje se složením lesů na Křivoklátsku, a historií a zajímavostmi okolí. Končí v obci Kublov, rodišti významného hudebního skladatele 19. století Josefa Leopolda Zvonaře, mj. autora písně „Čechy krásné, Čechy mé“, kterou napsal právě na Velízu. Trasa stezky vede prakticky celá po úzké, místy trochu hrbolaté asfalové komunikaci po obvodu Velízu, a je tak bezproblémově sjízdná i pro kočárky. Je třeba počítat s tím, že naučná stezka není okružní a začíná u silnice uprostřed lesa mimo civilizaci, kam je potřeba se nejdřív dostat (z Kublova do kopce po relativně frekventované silnici). Zpočátku naučná stezka táhle stoupá lesem k úbočí Velízu, poté už vede spíše po rovině nebo klesá. Není značena. V rámci výletu (mimo trasu naučné stezky) můžeme vystoupat ke zřícenině proboštství na vrcholu Velízu, z Kublova sem vede příkrá asfaltová silnička. Případně to můžete udělat jako my, tj. projít si naučnou stezku v opačném směru z Kublova k výchozímu místu, a pak se stejnou cestou vrátit k úpatí Velízu, pokračovat přes jeho vrchol a sestoupit do Kublova zmiňovanou asfaltkou. Tato možnost není tolik náročná.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Svatá

> Komentáře