Naučná stezka Klokočná | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Klokočná

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka prochází rozsáhlým polesím Klokočná nedaleko Říčan, mezi obcemi Tehovec, Tehov, Klokočná a Svojetice. Seznamuje s typy lesa a přírodě blízkými způsoby lesního hospodaření, které se zde uplatňují a zkoumá se jejich přínos pro kvalitu lesních porostů. Tzv. demonstrační objekt Klokočná slouží i k výuce a odborným exkurzím. Začátek naučné stezky se nachází poblíž vedlejší silnice, která mezi Říčany a Tehovcem odbočuje z hlavní silnice č. 2 Praha–Kutná Hora do Tehova. Asi 50 metrů za touto křižovatkou odbočíme vlevo do lesa na úzkou asfaltku, značenou žlutou turistickou značkou. Úvodní informační panely (s plánkem naučné stezky) jsou pak umístěny po asi 100 metrech chůze po ní. Naučná stezka vede téměř až na svůj konec po téže asfaltce po žluté značce. Končí uprostřed lesa poblíž rozcestí Jedlice. Pozor, zastávka B10 je opravdu velmi dobře ukrytá, viz popis trasy. Trasa je nenáročná, až na krátký úsek mezi rozcestím Jedlice a zastávkou B10 bezbariérová, s mírným převýšením. Oproti původní verzi naučné stezky má tato mnohem jednodušší a jednoznačnější trasu, tabule jsou zajímavější a na pohled poutavější, což stezce jednoznačně prospělo.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Tehov

> Komentáře